Derde verdachte aangehouden voor gewapende overvallen brillenzaken Weesp

© Archieffoto

Internetredactie
Weesp

Een zeventienjarige jongen is woensdag als derde verdachte aangehouden voor de gewapende overvallen op twee brillenzaken in de Nieuwstraat in Weesp op 18 oktober.

Dat meldt de politie donderdagochtend. De politie denkt dat de jongen vooraf met de medeverdachten heeft gecommuniceerd over de overval en de vluchtscooter heeft geleverd. Ook zou hij op de dag van de overval in de buurt van de brillenzaken zijn geweest om de medeverdachten aanwijzingen te geven.

Waar de pas aangehouden verdachte vandaan komt, meldt de politie niet.

Lees ook: ’Er hangt een gek sfeertje nu’. Gewapende overval op twee brillenwinkels in Weesp hakt erin bij ondernemers in de buurt

Kort na de overvallen werd een vijftienjarige verdachte aangehouden en 8 november werd een 16-jarige Zaandammer als tweede verdachte aangehouden.

Twee overvallers maakten bij de overvallen gebruik van een alarmpistool, het voorwerp leek veel op een vuurwapen. De overvallers bedreigden daar het aanwezige personeel mee. In een van deze zaken werd geld uit een kassa buitgemaakt en in de tweede zaak kwam het tot een gevecht met de medewerkers.

Lees ook: Zaanse tiener (16) aangehouden voor overvallen op brillenzaken in Weesp

Lees ook: Brillenwinkel overvallen in Weesp, één van de twee verdachten nog voortvluchtig

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen