Liedje van de Lezer: ’Songs of Leonard Cohen’ van Leonard Cohen

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Willem Bremer uit Den Helder over ’Songs of Leonard Cohen’ van Leonard Cohen.

,,In de zomer van 1969 ging ik (18 jaar), samen met een vriendin, naar een feest. Ze nam mij mee naar een kelder onder een villa in Bussum. De ruimtes werden verlicht door kaarsen en er lagen kleden op de vloer. Verspreid stonden oude fauteuils en banken, waar we lekker op konden hangen. Er werd flink gedronken en geblowd. Het publiek bestond uit alternatieve types, kortom typisch jaren zestig. Toen de avond vorderde werd de muziek rustiger, de kaarsen raakten langzaam op, sommigen gingen naar huis, de rest bleef zitten en maakten het zich nog gemakkelijker. Op een gegeven moment werd er een voor mij onbekende elpee opgezet, ik vond het mooi en triest tegelijk. Omdat de pick-up op repeat stond bleef de muziek doorgaan. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen. De volgende ochtend was ik wel nieuwsgierig naar de plaat.... Een paar dagen later kocht ik mijn eerste elpee: ’Songs of Leonard Cohen’.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Klik hier voor de Vrij Magazine Spotify Playlist Liedjes van de Lezer.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.