Geen buurtbus meer tussen Eemnes en Tergooi Blaricum. In nieuwe dienstregeling wel sneller naar ziekenhuis Amersfoort

De dienstregeling van het openbaar vervoer verandert in december.© pr/Robert Oosterbroek

Mirjam van Twisk
Eemnes

Met ingang van 12 december komt de (buurt)busverbinding tussen Eemnes en het Tergooi ziekenhuis in Blaricum te vervallen. De busdienst wordt geschrapt omdat het ziekenhuis volgend voorjaar sluit.

Nu onderhoudt (buurt)bus 573 nog een verbinding tussen Eemnes en het busstation bij het Blaricumse ziekenhuis. Maar met ingang van de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in het land komt deze rechtstreeks verbinding tussen beide dorpen te vervallen.

De huidige route van bus 573 gaat van Soest via Baarn naar Eemnes en Blaricum. Als de nieuwe dienstregeling ingaat wordt het laatste stukje tussen Eemnes en Blaricum geschrapt. Alternatief voor de buurtbus is buslijn 109 die op zijn ritten tussen Hilversum en Bussum ook Eemnes, Laren en Blaricum (Tergooi) aandoet. Buurtbusreizigers uit Soest en Baarn die willen doorreizen naar Laren en Tergooi Blaricum moeten straks op de Braadkamp in Eemnes overstappen. Zij zijn als gevolg van de verandering wat langer onderweg dan nu het geval is.

Sneller

Niet langer maar juist korter wordt de busreis voor mensen die vanuit Eemnes, Baarn en Soest naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort moeten. De buurtbus brengt hen vanuit Soest rechtstreeks naar het Amersfoortse ziekenhuis. Omdat zij niet meer over hoeven te stappen op het busstation in Amersfoort scheelt dat 20 minuten in tijd.

Lijn 573 wordt ook een alternatief voor inwoners van Eemland die werken in het Industriekwartier in Amersfoort. Onderweg naar het Meander Medisch Centrum doet de (buurt)bus ook dit industrieterrein aan.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen