Kindervakantieweek Huizen kampt nog altijd met tekort aan vrijwilligers. ’We zullen er alles aan doen om het door te laten gaan’

Hutten bouwen, een hoogtepunten tijdens de Kindervakantieweek.

Alexander Poort
Huizen

De organisatie van de Kindervakantieweek heeft nog steeds moeite met het vinden van vrijwilligers. Het is daarom nog niet zeker dat het evenement dit jaar kan doorgaan.

Het zou dan het derde jaar op rij zijn dat er in Huizen geen Kindervakantieweek kan worden gehouden. Waar in 2020 en 2021 corona de grote spelbreker was, kampte de organisatie afgelopen jaar met een tekort aan vrijwilligers. Met kunst en vliegwerk en de inzet van de sportcoaches is er toen uiteindelijk nog wel iets georganiseerd voor de meer dan 150 kinderen die op deze activiteiten afkomen, maar dat was toch anders dan met de ’normale’ activiteiten.

„De organisatie heeft voor de werving van nieuwe vrijwilligers nu samenwerking gezocht met de Vrijwilligerscentrale”, weet Karin van Werven. Zij heeft regelmatig contact met het bestuur van de Kindervakantieweek over de stand van zaken. Daaruit is haar ook gebleken dat er niet alleen behoefte is aan veel vrijwilligers - in totaal zijn er tijdens de week zo’n vijftig vrijwilligers actief - maar dat de Kindervakantieweek eigenlijk ook nieuwe bestuursleden nodig heeft. „Ze hopen dan op een goede manier en met een frisse start te kunnen beginnen”, zo is de wethouder gebleken tijdens de gesprekken die zij heeft gevoerd.

Begin volgend jaar heeft Van Werven opnieuw een gesprek met het oude bestuur over de stand van zaken. „Vanuit de gemeente zullen wij er in ieder geval alles aan doen om de Kindervakantieweek in 2023 gewoon door te laten gaan”, beloofde zij raadslid Daniëlle van Deutekom, die de wethouder vroeg naar de stand van zaken rond het kinderevenement.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen