Overlast, afval op straat, fout geparkeerde auto’s? Meldingen in Dijk en Waard straks eenvoudig en snel

Meldingen over de openbare ruimte gaan vanaf 1 januari centraal via Fixi.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggever
Heerhugowaard

Vanaf 1 december werkt gemeente Dijk en Waard met Fixi. Met dit systeem kunnen inwoners eenvoudig en snel een melding maken over de openbare ruimte.

Met dit meldsysteem kunnen Dijk en Waarders meldingen doen over bijvoorbeeld afval op straat, een losse stoeptegel of een niet werkende lantaarnpaal. Maar ook voor ’zwaardere zaken’als overlast, bijvoorbeeld door geluid of door fout geparkeerde auto’s kan er een melding worden gedaan.

„Wij vinden het als gemeente belangrijk dat meldingen en klachten over de openbare ruimte goed worden afgehandeld”, vertelt wethouder Annette Groot. „Dat kan met Fixi: op een laagdrempelige manier melden en contact houden hierover met de gemeente. Hiermee zetten we een stap in de richting van een betere dienstverlening.”

Op de website van Fixi is een kaart beschikbaar van de gemeente waarop alle meldingen in de gemeente te zien zijn. Een melding doen kan zowel op de computer als via een smartphone. Naast het adres van de locatie en de omschrijving is het mogelijk om direct een foto te uploaden.

Meldingen kunnen gedaan worden via de Fixi-app, www.dijkenwaard.nl/melding of direct via de website van Fixi op www.fixi.nl/dijkenwaard. Maar inwoners kunnen ook bellen met de gemeente via 072 575 5555.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.