Yvonne, Myrna, Ellen en Renate missen de uitjes met collega’s. En dus richten de vier West-Friese onderneemsters een personeelsvereniging voor zzp’ers op

Renate Schultz, Yvonne Ursem, Myrna Peerdeman en Ellen Basjes (vlnr) bedachten een manier om als zelfstandig ondernemer in contact te komen met gelijkgestemden.© Foto aangeleverd

Judit de Redelijkheid
Hoorn

Ze zijn alle vier blij met hun keuze om voor zichzelf te beginnen. Maar één ding misten Yvonne Ursem (Hoogkarspel), Myrna Peerdeman (Venhuizen), Ellen Basjes (Onderdijk) en Renate Schultz (Hoorn): de uitjes met collega’s. En dus besloten ze een personeelsvereniging voor zzp’ers op te richten.

1 Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

„Het zzp-leven is van ons allen een bewuste keuze”, vertelt Yvonne Ursem, die samen met Myrna Peerdeman eigenaar is van het online marketingbureau VA Matchmakers. „Maar nu we wat langer op deze manier ondernemen, merkten we alle vier dat we de uitjes met collega’s misten. Als ondernemer zonder personeel heb je die niet. We hebben allemaal een sociaal rijk leven, maar met een personeelsvereniging voor ondernemers, ontmoet je gelijkgestemden. Dan heb je toch weer andere gespreksonderwerpen dan bijvoorbeeld op een avondje met vrienden.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De vier initiatiefnemers kozen er bewust voor om zelfstandig ondernemer te worden.© Foto aangeleverd

2 Wie kunnen er lid worden van de personeelsvereniging?

„Iedere gezellige ondernemer uit deze regio”, legt webdesigner Renate Schultz, eigenaar van 20Twintig, uit. „Het maakt niet uit in welke branche je werkt, maar wel waar je gevestigd bent. Dat moet West-Friesland zijn. Er is plaats voor maximaal honderd ondernemers.”

„We hebben al meerdere aanmeldingen”, vult Ellen Basjes aan. Zij is al vijftien jaar actief in het marketing- en communicatievak en startte dit jaar fulltime als zelfstandig ondernemer. „Dus er is echt behoefte aan.”

3 Wat gaan jullie precies doen?

„We gaan diverse activiteiten organiseren”, aldus Myrna Peerdeman. „Een combinatie van actieve, sportieve en culinaire uitjes. We streven naar een toegankelijk programma. Iedereen kan met alle activiteiten meedoen. Al is het in aangepaste vorm. We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en enthousiast wordt van ons aanbod. Voor 2023 is het programma rond.”

Lees ook: Startersloket en WerkSaam beginnen programma voor ZZP’ers die bedrijfje impuls willen geven

Borrel

De personeelsvereniging voor zzp’ers trapt in januari af met een eerste activiteit: een openingsborrel in café De Paus in Lutjebroek. Aanmelden voor de vereniging kan op https://www.personeelsvereniging-zzp.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen