Vijfde Santa Run op 11 december in Hilversum: opbrengst gaat naar Nierstichting en Present Hilversum

Rennen als kerstman is best grappig.© Foto PR

Bert-Jan van Oel
Hilversum

De samenwerkende Hilversumse rotaryclubs organiseren dit jaar de vijfde Santa Run. Zondag 11 december kunnen deelnemers weer verkleed als kerstman door Hilversum hollen voor twee goede doelen.

De Santa Run is in voorgaande jaren niet doorgegaan vanwege de coronacrisis. Nu hopen Rotary Hilversum, Rotary Hilversum 3, Rotary Hilversum West en Rotary Hilversum International op extra veel deelnemers.

De opbrengst gaan naar de Nierstichting, die werkt aan de ontwikkeling van een kunstnier, en naar de lokale organisatie Present in Hilversum. Via Present bieden vrijwilligers hulp voor cliënt(en) van zorgverleners. Zo pakken zij flinke projecten aan, waarbij ze in een dag een groot verschil maken.

De vijfde editie van de Santa Run gaat over een parkoers van drie kilometer. Burgemeester Gerhard van den Top zal de startbel luiden. Alle deelnemers zijn verkleed als kerstman. De kostuums worden verzorgd door de organisatoren. Deelnemers mogen de drie kilometer rennend, wandelend of desnoods hinkelend afleggen.

Op zondag 11 december is om 15.30 uur bij Mout op het Marktplein de warming-up. Een halfuurtje later start de Run. Het parkoers is niet afgezet, maar leden van de diverse rotary’s zullen als verkeersregelaars fungeren. Na voltooiing van de Run is er een afterparty bij Mout, met warme chocolademelk en oliebollen.

Volwassenen betalen 12,50 euro inschrijfgeld, voor kinderen tot 1.35 meter is het tarief 7,50. De kerstmannenpakken worden voor de start uitgereikt.

Inschrijven kan tot 10 december online op hilversum.rotarysantarun.nl.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen