Vier appartementen verwoest door brand in portiekflat Alkmaar, meerdere woningen ontruimd

© DNP.NU

Internetredactie
ALKMAAR

Een woningbrand heeft woensdagmiddag voor verwoestende schade gezorgd aan een appartement op de derde verdieping van een flatgebouw aan de Mesdaglaan in Alkmaar. Ook omringende woningen liepen flinke schade op. De brand is inmiddels geblust.

De brandweer even voor 14.00 uur melding van de brand. De woning waar de brand is ontstaan is volledig uitgebrand. De oorzaak is nog niet bekend. Een aantal mensen uit het appartementencomplex werden geëvacueerd na het uitbreken van de brand, meldt Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Hulpdiensten werden in groten getale opgeroepen om de brand te bestrijden. Meerdere brandweereenheden uit de regio werden gealarmeerd, onder meer uit Obdam, Koedijk, Heiloo, Stompetoren en Bergen. Ze wisten de brand snel te blussen.

Enkele bewoners zijn door de hulpdiensten nagekeken, maar niemand raakte gewond. Vier uitgebrande woningen in het pand zijn onbewoonbaar. Voor deze bewoners wordt alternatieve huisvesting geregeld.

Lees ook: Vier woningen vernield door brand bij buurvrouw die iedereen liever kwijt dan rijk was. ’Ik ben er nog en van haar zijn we tenminste af’

© DNP.NU

© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.