Marechaussee geeft Schiphol Plaza weer vrij na aanhouding man

ANP Producties | Bron: ANP
Schiphol

De Marechaussee heeft Schiphol Plaza weer vrijgegeven. Een deel van de luchthaven was sinds dinsdagochtend rond 11.00 uur afgesloten na de aanhouding van een 55-jarige man die zei gevaarlijke stoffen bij zich te hebben. Hij is aangehouden voor bedreiging, heeft de marechaussee bekendgemaakt.

Het onderzoek in de zaak is nog in volle gang. De man meldde zich eerder dinsdag bij de marechaussee. Hij is vervolgens naar een zogeheten ontsmettingsstraat gebracht. Het RIVM onderzoekt nog of om welke stof het zou gaan en of het gevaarlijk spul betreft. Op beelden was te zien dat hulpdiensten aanwezig waren, zoals de brandweer en mensen in speciale beschermende pakken. Zij liepen ook mee met de marechaussee die de man aanhield en wegvoerde.

Een deel van de centrale hal van Schiphol, het zogeheten Plaza-gedeelte met horeca zoals Burger King en Starbucks, werd afgezet. Een speciaal team van Defensie was aanwezig voor onderzoek. De afsluiting had geen gevolgen voor het vliegverkeer op Schiphol en voor reizigers. "Zij kunnen eenvoudig op andere manieren de aankomst- en vertrekhallen bereiken", aldus de marechaussee.

Het treinverkeer van en naar Schiphol was gedurende enkele uren gestremd. Rond 14.00 uur gingen de eerste treinen weer rijden. Door inzet van hulpdiensten waren er minder perronsporen beschikbaar. Hierdoor sloegen sommige treinen hun stop op Schiphol Airport over, meldde de NS.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.