Zwembad De Zeehoek in Wervershoof moet sluiten; de kas is leeg en gemeente kan niet bijspringen

Plonzen in De Zeehoek: de kosten lopen te hoog op, aldus gemeente en stichting.© Foto Jaap van der Pijll

Martin Menger
Wervershoof

Zwembad De Zeehoek in Wervershoof gaat de deuren sluiten. Wanneer is nu nog niet duidelijk, maar vast staat dat de gemeente Medemblik en het zwembadbestuur te weinig geld hebben om het bad open te houden.

Na overleg is duidelijk geworden dat de kas leeg is, en dat er te weinig armslag is om het overdekte zwembad op een ’structureel veilige manier’ open te houden. Onduidelijk is nog wanneer het zwembad definitief de deuren gaat sluiten. ,,Dit is geen leuk besluit om te nemen, vanwege de gevolgen voor het personeel en de mensen die met veel plezier gebruik maken van het zwembad”, reageert wethouder Gerben Gringhuis.

Het is een nieuw hoofdstuk in een slepende discussie. Lang waren het vorige stichtingsbestuur en gemeenteraad het oneens over de beste aanpak: renovatie, sloop of nieuwbouw op een andere plek? Nu is dus het besluit genomen. Aanleiding is het bericht van de stichting dat de kas snel leeg raakt. Wethouder Gringhuis: ,,Daar brengen we dit nu al naar buiten.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Zwembad De Zeehoek in Wervershoof.© Foto Mediahuuis

Voor het zwembad bestuur kwam de conclusie dat het zwembad moet sluiten veel sneller dan verwacht, aldus een persbericht van Medemblik. Het bestuur had het plan om het zwembad nog tien jaar open te houden. Pijnpunt zit hem dus in het geld: de stichting De Zeehoek klopte bij de gemeente aan voor extra middelen om het bad open te houden. Dat geld heeft Medemblik niet.

Lees ook: Bestuur zwembad De Zeehoek in Wervershoof stapt op: ’Gemeente forceert ons vertrek door op onze stoel te gaan zitten’

Lees ook: Medemblik heeft wel oren naar bouwplan zwembad De Zeehoek

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen