Van industrieel wasbare incontinentieluiers tot circulaire verwerking van slib, het HHNK heeft sinds 2018 tien leningen aan innovatieve bedrijven verstrekt

Het HHNK-hoofdkwartier in Heerhugowaard.© Foto HHNK

Van onze verslaggever
Heerhugowaard

Sinds het Waterinnovatiefonds in 2018 door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is geïntroduceerd, zijn er tien leningen verstrekt aan innovatieve bedrijven.

Het fonds steunt initiatieven voor ontwikkelingen die bijdragen aan goede waterkwaliteit, duurzame vervangers of bijvoorbeeld een langere levensduur van materialen. De maximale lening die bedrijven kunnen krijgen is 200.000 euro, in totaal is er inmiddels 2 miljoen euro geïnvesteerd.

De projecten leveren een breed scala aan verbeteringen op, zegt afdelingsmanager Reindert Jan Sellies. „Het gaat van circulaire coating voor betonconstructies tot datagestuurde verbetering van water- en bodemkwaliteit, van circulaire verwerking van slib tot afvangsystemen voor plastic en van milieuvriendelijke plasmatechnologie voor de reiniging van lucht tot industrieel wasbare incontinentieluiers.”

Het tiende bedrijf dat een lening kreeg is Finsulate, dat maakt milieuvriendelijke folie voor schepen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.