Pop-upwerkkamer voor Sinterklaas in het oude postkantoor Huizen. Vrijdag meet & greet voor kinderen

Johan Verheij en zijn team werken hard aan de pop-up werkkamer van de Sint, de cadeautjes zijn er al volop.© Foto STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARK

Yvonne Hulsbos
Huizen

In het diepste geheim heeft Sinterklaas nu ook een werkkamer in Huizen betrokken; in het oude postkantoor van het dorp. Vrijdag 2 december van 18.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen en een praatje te maken met de goedheiligman. „Neem je tekening, verlanglijstje of iets lekkers voor Ozosnel mee”, zegt initiatiefnemer Johan Verheij.

Sints pop-upwerkkamer is met tijdelijke wandjes gecreëerd. De ingang is waar de officiële ingang van het postkantoor zit: op de hoek van de Kerkstraat en de Havenstraat. Van daaruit is er een vrolijke doorgang versierd met cadeaupapier, vlaggetjes en cadeautjes tot sints kleurijke kamer.

Links is een podium met daarop een royale roodfluwelen zitbank. „Een plek om even rustig met Sinterklaas te zitten en een praatje te maken”, legt Verheij uit. Of om een mooie foto met Sint en zijn pieten te schieten.

Op de achterwand is plek voor de verlanglijstjes en tekeningen. „Bij die bar kunnen kinderen een kopje warme chocolademelk halen en wat lekkers”, wijst hij naar de andere hoek. Natuurlijk staat er een werkbureau voor de goedheiligman en zijn de cadeautjes voor 5 december al hoog opgestapeld.

Carmelita

„Waarschijnlijk zie je voor vrijdagavond al wat pieten met pakjes druk heen en weer rennen voor de deur en misschien vang je al een glimp op van Carmelita, sints huismeester. Vrijdagavond gaat zij iedereen hier welkom heten.” Als het de goedheiligman goed bevalt, komt hij volgend jaar nog wat langer hier werken, heeft sint Verheij alvast beloofd.

Ben je langs geweest en heb je foto’s die je wilt delen? Post je mooiste kiekjes op social media met de tags @theaterroutehuizen en #sintinhethart.

De werkkamer van Sinterklaas is een initiatief van Eindeloos Theaterwerk van Verheij en Hart van Huizen. Samen zorgen zij dat ’Sint in het hart’ gerealiseerd wordt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen