Weten of niet: gelukkig geen echte schietpartij op het Regio College | column

Ariane Blees

Blij dat ik afgelopen vrijdag geen les hoefde te geven. Het is alweer bijna een week geleden, maar ik schrok toen ik zaterdag het regiokatern opensloeg en een alarmerende kop over een schietpartij op het Regio College aantrof, geflankeerd met foto’s van gewapende mannen.

Dit kan toch niet waar zijn? Daar werk ik zelf. Maar terwijl ik met kloppend hart aan de tekst begon, besefte ik dat het niet waar kón zijn, want dan was er niet zo’n heldere fotoreeks bij geplaatst. En ineens herinnerde ik me dat medewerkers en studenten eerder al geïnformeerd waren via de interne lijnen. Maar ja, vrijdag is mijn vrije dag, en als je ergens niet direct bij betrokken bent vergeet je het soms weer.

Over iets van te voren weten gesproken, of juist niet: mijn voorlaatste column heb ik achteraf gezien niet goed overdacht. Ik schreef over mijn frustraties in een file bij Krommenie, terwijl de oorzaak nota bene een dodelijk ongeval betrof. Uit een paar reacties leerde ik dat dit mensen heeft geraakt en dat vind ik echt erg. Ik wist de oorzaak bij het insturen van het stuk niet, dit las ik pas een dag later in de krant. Schaamte.

Natuurlijk besef ik in een file ook wel: het kan om een aanrijding gaan. En dan liever in deze rij staan dan de reden er van zijn. Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar ik had het scenario moeten incalculeren. Het spijt me voor alle betrokkenen. ,,Houd u zich maar rustig in het verkeer’’, adviseerde een man mij per e-mail. Hij heeft groot gelijk.

Gelukkig was ik van de schietpartij op de hoogte en kon met gerust hart verder lezen hoe de oefening voor politie, brandweer en speciale interventie gegaan was. Op een school maak je wel het een en ander mee, maar zoiets heftigs is zeldzaam. Er schijnt tijdens dit spektakel trouwens een chauffeur met een bestelling te zijn binnengewandeld die van niks wist en ’even later snel weer vertrok’, stond er. Wat zal die geschrokken zijn.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.