Hoorns echtpaar naar het ziekenhuis na inhalatie gevaarlijke stoffen in woning

© GLOCALmedia

1 / 3
Internetredactie
Hoorn

Twee bewoners van het Plutohof in Hoorn zijn in de nacht van maandag op dinsdag naar het ziekenhuis gebracht. Ze hadden gekookt op een tajine, gestookt met briketten*. Doordat de stoofpot bleef nasmeulen en er onvoldoende geventileerd werd, ademden zij gevaarlijke stoffen in.

De ambulance werd ingeschakeld toen een van de bewoners moeite kreeg met ademhalen. Al snel werd duidelijk dat de nasmeulende tajine de oorzaak was. De bewoners zijn snel uit de woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de rit droegen de slachtoffers zuurstofmaskers.

De brandweer kwam later ter plaatse om de woning te ventileren en metingen te doen.

© GLOCALmedia

Sterfgevallen in België

In België overleden vorige maand twee vrouwen die het huis verwarmden met een barbecue. Het ging om een 23-jarige dochter en haar moeder in de plaats Wilrijk. Ze zijn overleden aan koolmonoxidevergiftiging als gevolg van de brandende barbecue in huis.

* In een eerdere versie van dit bericht stond ten onrechte dat de bewoners hun huis hadden proberen te verwarmen met een brandende barbecue.

Lees ook: Hoorns echtpaar kruipt door het oog van de naald bij koolmonoxidevergiftiging. ’Dat mijn moeder nog wakker was, is echt een geluk geweest’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen