HCAW met Amsterdam gastheer voor European Champions Cup honkbal

Als landskampioen mag HCAW meedoen aan de European Champions Cup.© Archieffoto Studio Kastermans

Van onze verslaggever
Bussum

HCAW heeft de organisatie van de Europa Cup voor landskampioenen honkbal toegewezen gekregen. In juni 2023 zal zowel in Bussum als op het complex van Amsterdam worden gespeeld.

HCAW veroverde afgelopen seizoen het landskampioenschap door in de finale Neptunus in vier wedstrijden te verslaan. Het was de eerste titel voor de club uit Bussum in 24 jaar. Met die titel verzekerde HCAW zich ook van deelname aan de Europa Cup. Amsterdam Pirates, koploper na het tweede deel van de competitie, is de tweede Nederlandse deelnemer.

Het belangrijkste Europese toernooi voor clubteams wordt jaarlijks in opdracht van de Europese bond WBSC Europe georganiseerd. HCAW besloot enkele weken geleden een bid in te dienen om de organisatie op zich te nemen. Daarbij werd de club ondersteund door de KNBSB en Amsterdam Pirates, dat afgelopen seizoen samen met Neptunus al meedeed aan de Europa Cup. Het bid was dusdanig opgesteld dat de Europese bond maandag bekend maakte dat HCAW en Amsterdam zich op kunnen maken voor de organisatie. In een later stadium zullen de exacte data en het wedstrijdschema bekend worden gemaakt.

,,Ik ben ontzettend blij dat wij na het behalen van de landstitel nu ook de organisatie van de Europa Cup hebben weten binnen te halen. Het is een prachtig podium voor onze spelers om zich te laten zien en nu het in Bussum is kunnen al onze super enthousiaste supporters vijf dagen genieten van internationaal tophonkbal”, laat HCAW-voorzitter Bas Veerman in een reactie weten. ,,Ook voor ons als club is het een mogelijkheid om te laten zien dat wij samen met de KNBSB een mooi groot internationaal event kunnen neerzetten.”

In 2018 werd het Europa Cup toernooi voor de laatste keer in Nederland gehouden. Toen was Neptunus in Rotterdam de gastheer. Neptunus won dat toernooi en dat was tevens de laatste keer dat een Nederlands clubteam zich de beste van Europa mocht noemen.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen