Pop-upstore gelijk al een succes in Krommeniedijk: Dorpshuis al te klein voor cadeaubeurs

De sfeervolle markt in het dorpshuis.© foto Erik Rietman

Een foto vanzelf laten maken als cadeau kan ook.© foto Erik Rietman

De kraampjes stonden tot in de gang.© foto Erik Rietman

Cadeaus voor sinterklaas en kerst.© foto Erik Rietman

1 / 4
Johan Lok
Krommeniedijk

Begonnen als een kleine pop-upstore in ’t Spuithuis van Krommeniedijk is dat initiatief van Monique Hendriks-Kee, Sylvie Estoppey-Mulder en Marit Meijns dit jaar met meer deelnemers verhuisd naar dorpshuis de Horn. En inmiddels is er zelfs een wachtlijst.

„Tijdens de pop-up store die we eerder in ’t Spuithuis organiseerden, hoorden we al reacties van mensen die zeiden graag mee te willen doen. Maar in ’t Spuithuis kon dat absoluut niet. Toen er steeds meer van die reacties waren zijn we gaan kijken of het misschien in dorpshuis de Horn zou kunnen. We hebben nu 17 deelnemers, maar we hadden geen idee of er veel publiek zou komen. In ’t Spuithuis is het natuurlijk al snel vol”, vertelt Marit Meijns van ’Meijnsschikthet’.

Het viel de dames niet tegen. Met name de zaterdag werd de pop-upstore prima bezocht. Zondag was het iets minder druk, maar was het toch een gaan en komen van bezoekers.

De 17 deelnemers zorgden voor een vol dorpshuis. Zozeer zelfs dat Meijns met haar spullen in de gang en de garderobe staat. Door alle lichtjes is het gelijk gezellig als je binnenkomt. Zeker ook omdat de bezoekers welkom worden geheten door Duifje Weeland in een prachtige verlichte donkere outfit.

Tenten

Ook de zaal van de Horn en zelfs het toneel staat vol met kraampjes. Monique Hendriks-Kee’ van ’Momo’s Macramé’ staat met haar kraampje op het podium. Niet zo’n vreemde plek natuurlijk voor een zangeres, die nu haar macramé tentoon heeft gesteld. „We hebben al een wachtlijst”, vertelt ze. „Er werd voorgesteld dat we de volgende keer wellicht nog een aantal tenten buiten naast de Horn zouden kunnen neerzetten.”

Tevreden

De bar van het dorpshuis was geopend, zodat er onder meer van warme chocolademelk genoten kon worden. Wie een mooie foto van zichzelf of het hele gezin wilde laten maken kon bij Mevrouw KiekkieK terecht. „De sfeer is goed”, vertelt Sylvie Estoppey-Mulder van ’Handmade by Sylvie op haar beurt, „En volgens mij is iedereen best tevreden.”

Diverse nieuwe standhouders deden goede zaken. Jeanine bijvoorbeeld, die tot voor kort enkel aardigheidjes voor vrienden en familie maakte.

„Die zeiden steeds dat ik er iets mee moest doen. Maar ik vroeg me af of mensen daar op zaten te wachten. Dit is één van de eerste keren dat ik mijn spulletjes tentoon stel. Kleine dingetjes voor lage prijsjes. Je weet immers dat veel mensen momenteel nauwelijks geld meer hebben om cadeaus te kopen. Ik sta er echt van te kijken hoeveel belangstelling ervoor is en hoeveel complimenten ik krijg. Dat zorgt ervoor dat ik enthousiast doorga.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.