Hockeyers Gooische redden zeer verdient punt in staartduel, maar zijn nog wel hekkensluiter van promotieklasse: ’De punten zijn schaars, maar we hebben nog elf kansen om ze te pakken’

Gooische-captian Luciën van Doorn in de achtervolging.© Foto Rob van Wieringen

Maxime Wegman
Bloemendaal

Gooische leek het staartduel in de promotieklasse met HBS te gaan verliezen, maar sleepte er in de slotseconden toch nog een gelijkspel uit in Bloemendaal: 2-2.

Beide ploegen stonden op zes punten en het was dus de vraag wie als hekkensluiter de winterstop in gaat. HBS gaat al jaren mee in de promotieklasse, maar speelt dit seizoen met een verjongd team. Gooische is nieuw op het tweede niveau, maar moet daar duidelijk nog wennen.

De bezoekers begonnen goed aan het duel met de ploeg uit Haarlem. In de twaalfde minuut kwamen ze dankzij een doelpunt van Foppe Houting op een 0-1 voorsprong.

In het tweede kwart stond Gooische vanwege een groene kaart eventjes met een man minder op het veld. HBS maakte hier dankbaar gebruik van. Twee keer kreeg de thuisploeg een strafcorner te nemen en even zo vaak was het Thomas Kroese die de bal keurig tussen de palen door schoot.

Ontsnapping

Na de hervatting was het aan Gooische om de 2-1 achterstand ongedaan te maken. In het derde kwart kreeg het meerdere kansen daartoe, maar daarvan kon het er niet één benutten. Zo leek het elftal van Dider Meijer op een nederlaag af te stevenen, totdat het vlak voor het einde van de wedstrijd nog een strafbal kreeg. Weer was het Houting die zich erover ontfermde en de bal feilloos binnen schoot. Luttele seconden later werd er afgefloten.

Ondanks het veiligstellen van een punt was Meijer na afloop teleurgesteld: ,,Wij waren veel beter, maar zij wisten twee strafcorners te benutten in een periode dat wij door die kaart met een man minder stonden. Daarna moesten wij heel hard werken om de gelijkmaker te forceren. We kregen meerdere goede kansen en helaas wisten we er daarvan maar eentje te benutten.”

HBS en Gooische blijven zodoende op gelijke hoogste staan, al hebben de Bussumers op basis van doelsaldo de rode lantaarn in handen. Dat zijn ploeg de winterstop in gaat als hekkensluiter zegt Meijer echter niet veel: ,,We hebben nog een half seizoen te gaan. De punten zijn schaars, maar we hebben nog elf kansen om ze te pakken.’’

hockey mannen

promotieklasse

HBSGooische2-2

12. Houting 0-1, 24. Kroese 1-1 (sc.), 26. Kroese 2-1 (sc.), 70. Houting 2-2 (sb.).

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen