Trainer Lagendijk vertrekt bij Hillegom

Simon Luybé
Hillegom

Martijn Lagendijk gaat Hillegom na een jaar weer verlaten voor Rijnsburgse Boys. Zijn ploeg won gisteren wel van Assendelft met 3-0.

,,Het was niet mijn idee. Wie mij kent, weet ik dat ik niet zo snel van club verander. Volgende week zou ik met het bestuur van Hillegom om de tafel gaan zitten om mijn contract te verlengen. Maar deze kans kan ik niet laten lopen. Vorig seizoen liep ik stage bij Rijnsburgse Boys voor mijn UEFA A-diploma en blijkbaar heb ik indruk gemaakt. Henk Wisman, die ik goed ken, gaat weg en de beleidsbepalers zien in mij een goede opvolger”, vertelde Lagendijk over het plotseling aangekondigde vertrek.

Op het eerste kwartier na domineerde Hillegom tegen Assendelft. ,,Ze hadden de laatste vijf duels niet verloren en wij waren op onze hoede en goed voorbereid.” Niels van Veen (2x) en Tom Tebbens scoorden. De thuisploeg kreeg nog een strafschop nadat Van Veen was gevloerd. Jeroen Dedel miste maar daar tilde Lagendijk niet zwaar aan.

,,Dinsdagavond bij de nabespreking heb ik de spelers verteld dat ik aan het eind van het jaar vertrek. Ze feliciteerden mij. Iedereen snapt de keuze, ook de sponsoren en het bestuur. Het is mijn eer te na. Ik wil met opgeheven hoofd en door de voordeur vertrekken. Qua resultaten zijn we ook goed op weg.”

Overige uitslag:

HBC-LSVV 3-1. Doelpunten HBC: Jeroen de Bruijn, Shady Shehata en Arno Dijkstra.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen