Olympia Haarlem toont clementie met SCPB’22

Al na tien minuten zorgt Olympia Haarlem-speler Hussam Dowaah voor de 0-3.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Rinus van der Lugt
Badhoevedorp

Het blijft moeilijk een team scherp te houden die al snel een veilige voorsprong heeft. Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes slaagde daar ook niet in. Na tien minuten had zijn ploeg al een 0-3 voorsprong tegen SCPB’22. Het werd uiteindelijk 2-6, terwijl een zege in de dubbele cijfers absoluut tot de mogelijkheden had behoord.

,,Twee keer knipperen met je ogen en je staat al met 1-0 achter”, aldus SCPB’22 trainer Roy Mesman. ,,Dat is nu niet de start waar je op hoopt.” Na tien minuten had Mesman de angst dat zijn ploeg tegen een desastreuze nederlaag zou oplopen. ,,Gelukkig vond Olympia Haarlem het na de wissel wel goed, anders had de nederlaag veel hoger uitgevallen.”

,,Het voordeel is dat je over de tweede helft niet veel hoeft te schrijven”, zei Tjeertes lachend na afloop. ,,In de eerste helft hebben wij in ieder geval beter gespeeld.”

De bezoekers begonnen stormachtig aan de wedstrijd. Bij de eerste aanval was het Sofyan Monji die bij zijn eerste balcontact doelman Brian Beijers passeerde. Monji deed zeven minuten later weer van zich spreken door een schitterende voorzet van Sidney Schmeltz op fraaie wijze binnen te koppen: 0-2. Twee minuten later mocht Hussam Dowaah net binnen de zestien afdrukken: 0-3.

Hoewel de bezoekers nog enige tijd in de hoogste versnelling bleven doorgaan, wist de thuisploeg zich toch te hergroeperen. Desondanks kreeg Olympia voldoende kansen de score verder uit te breiden. Vooral Sidney Schmeltz had er zin in. Deze speler kon opgesteld worden omdat hij de bekerwedstrijd van dinsdag tegen Eemdijk had gemist en de KNVB nog geen straf had uitgesproken naar aanleiding van zijn rode kaart tegen United/DAVO.

Misschien had hij er af en toe net even iets te veel zin in waardoor niet alle acties tot een goed einde werden gebracht, maar de vele keren dat hij zijn tegenstanders wel voorbij liep alsof die er niet stonden was het meteen gevaarlijk. Het blijft echter jammer dat hij nog steeds te veel moeite heeft zijn acties in doelpunten om te zetten.

Dan moet ik het voorbereidend werk maar doen zal Schmeltz gedacht hebben. En niet zonder succes. Zowel bij de treffer van Bryliou, Van Nispen en de eigen treffer van Schoneveld was hij namelijk de grondlegger.

De thuisploeg weerde zich in de tweede helft dapper.

Trainer Mesman kon zelfs nog genieten van de mooie treffers van Lex Abels (1-4) en Floris de Jong (2-5). ,,In de tweede helft hebben wij gelijk gespeeld”, was de positieve inbreng van de trainer. ,,Voor de wedstrijd wist ik nog niet waar wij stonden omdat wij de toppers nog niet hadden gehad, maar dat is nu wel duidelijk.”

SCPB’22: Beijers; Schoneveld, Bouman (77. Van Vessem), Hellinga, Tulp; Abels (81. De Groot), Van den Broek, Schep; De Jong, Bakker, Bolten.

Olympia Haarlem: Maenhout; Hoenderdos (72. Halsema)), Van den Berg (60. Rosenhart), Schilder, Willemse; Wiltenburg, Dowaah, Bryliou (85. Yurdakan) ; Schmeltz, Van Nispen, Monji (72. Perri).

derde klasse zaterdag

SCPB’22Olympia H.2-6

1. Monji 0-1, 8. Monji 0-2, 10. Dowaah 0-3, 43. Bryliou 0-4, 70. Abels 1-4, 76. Van Nispen 1-5, 80. De Jong 2-5, 83. Schoneveld 2-6 (eigen doel).

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen