Fietser (15) overleden na aanrijding met taxi in Volendam [update]

© Foto’s: DNP.NU

Politiemensen zijn in de nacht meteen met het onderzoek begonnen.

1 / 7
Internetredactie
Volendam

Een jonge fietser is in de nacht van zaterdag op zondag door een taxi aangereden op de Heideweg in Volendam. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Volendam. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 0.30 uur ter hoogte van de Zeddeweg. De jonge fietser werd door nog onbekende oorzaak door de taxi geschept, waardoor hij werd gelanceerd. De fiets kwam tientallen meters verderop terecht.

De politie, brandweer, ambulancedienst en een traumateam kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is op straat gereanimeerd en met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De taxichauffeur, een 27-jarige Amsterdammer, bleef ongedeerd. Hij is na het ongeluk meegenomen naar het politiebureau en inmiddels weer heengezonden, laat een politiewoordvoerder weten. De man is nog niet verhoord.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De Heideweg was tijdens het forensisch onderzoek met lint afgezet.

Lees ook: Verslagenheid op Don Bosco in Volendam na noodlottig ongeval Jim (15). Honderd leerlingen en docenten zoeken troost bij elkaar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Foto: DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.