’Een derby maakt speciale krachten los bij de speelsters. Spektakel gegarandeerd dus’, valt te lezen op Instagram. Het gaat niet op voor de derby tussen SEW en Volendam

Mabel Panhuis van Volendam probeert de aanvoerster van SEW Danique Boonkamp van het schieten af te houden.© Foto Jaap van der Pijll

Vincent Schot
Wognum

Westfriesland SEW heeft Volendam zaterdagavond hardhandig over de knie gelegd. In sporthal De Bloesem werd het 42-26.

De promotie van de wedstrijd zorgde voor hooggespannen verwachtingen. ’It’s derby time! Een derby geeft altijd een speciale dimensie aan de wedstrijd. Naast mooi handbal, komen er ook altijd speciale krachten bij de speelsters los. Spektakel gegarandeerd dus’, schreef SEW in aanloop naar het duel met Volendam op Instagram onder het affiche van de Noord-Hollandse krachtmeting.

Vaak is het een treffende omschrijving van een derby. En aangezien deze nu ging tussen de nummers 2 en 4 van de eredivisie mocht er helemaal wat verwacht worden. Het zorgde voor goed gevulde tribunes. Helaas voor het publiek voldeed het duel alleen totaal niet aan de verwachtingen. De thuisclub had geen kind aan de bezoekers.

Hoewel Volendam na dertig seconden vanaf zeven meter op een 0-1 voorsprong kwam, had het tegen SEW niets in de melk te brokkelen. De ploeg uit Nibbixwoud had de zaken defensief op orde en speelde ook aanvallend een prima wedstrijd. Het kon niet gezegd worden van Volendam, dat ook nog eens pech had dat SEW-keepster Myrte Mak in bloedvorm was.

Het duel met Volendam was voor SEW het sluitstuk van een drukke week. De ploeg uit Nibbixwoud haalde zaterdag en woensdag al de duels met BFC en Venlo in. In de derde wedstrijd in zeven dagen tijd hield trainer Michael Vijverberg een aantal speelsters die normaal gesproken veel speeltijd krijgen langer aan de kant dan normaal. Volendam profiteerde er niet van.

Na de eerste helft keek de ploeg van Zsigmond Makay tegen een achterstand aan van zeven treffers (20-13), maar na rust ging het helemaal mis voor Volendam. SEW kon hierin doen wat het wilde en liep ver weg. Uiteindelijk stopte de teller bij 42-26.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen