Baldadige en muzikale verwarring in winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel

Prettig verwarrend, de act van de heren van Funfare.© foto Jaap van der Pijll

Martin Menger
Bovenkarspel

Een middagje verwarring, zaterdag in winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel. De drie heren van Funfare zetten de boel muzikaal op stelten.

Wat dat vinden Wouter Popma, Eric Eijgenraam en Arend Bouwmeester toevallig leuk. De heren, gestoken in korte broek en heel erg primaire kleuren, worden vaak uitgenodigd om met hun optreden de sfeer te verhogen. Dat is dus even wennen in Streekhof. Ben je net met het sinterklaaslijstje bezig, wordt de boel onrustig. Met een geheel eigen repertoire van sinterklaasliedjes paradeert het trio parmantig door de grote hal.

(Tekst gaat door onder de foto)

De heren van Funfare zoeken het publiek op in Streekhof.© Foto Jaap van der Pijll

Opvallend veel West-Friezen lopen gehaast aan de vrolijke onzin voorbij. Kinderen vinden het duidelijk wel leuk: ze willen - op een beetje veilige afstand, dat wel - vooral blijven kijken. ,,We zoeken nog een leuke majorette”, klinkt het baldadig. Maar die opmerking is vooral gericht aan het adres van de moeders. De drie valse snorren worden weer rechtgezet en ze gaan weer verder, de winkelgangen door. Bij een kinderwagen spelen ze vlotjes zes maten van ’Slaap kindje slaap’ en dan is een ander et slachtoffer. De senioren in Streekhof genieten er ook van.

,,Echt leuk om te doen”, vertelt Eijgenraam even tussendoor. ,,Het leukste blijft de reactie van mensen, als ze niet goed weten wat ze met ons aan moeten.” Even later spelen ze weer, met af en toe wat kreten in plat West-Fries (,,Ja denk?”) er tussendoor: ,,Die hebben we speciaal ingestudeerd.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen