Voor Volendam raakt de top acht uit zicht na geklijkspel tegen Texel’94

Tim Taylor stuit namens Volendam op de uitblinkende Texel-doelman Alexander Smit.© Foto Erik Rietman

Robin Kaandorp
Volendam

Om plaatsing bij de bovenste acht te bewerkstelligen waren drie punten tegen Texel’94 eigenlijk een must voor Volendam. De ploeg van Hjalmar Hoekema moest echter tevreden zijn met 3-3, waardoor plaatsing voor de kampioensronde een lastige zaak lijkt te worden.

,,Het is wat het is. We hebben het in het begin van de competitie erg moeilijk gehad. Nu raken we weer redelijk compleet en zien we dat de jonge spelers steeds beter gaan draaien. Alleen moeten we in bepaalde opzichten wat slimmer worden”, stelde Hoekema.

Dat bleek ook in het treffen met Texel’94. De eilanders sloegen twee keer toe uit een corner. ,,En in beide gevallen stonden we niet goed op te letten. Dat was zonde, want we speelden best redelijk.”

De bezoekers kwamen daardoor op een 1-2 voorsprong. Volendam had via Robin Kwakman de score geopend in een duel, waarin Hoekema bewust voor een wat behoudende tactiek had gekozen. ,,Omdat Texel niet echt comfortabel aan de bal is. Ze waren dan ook vooral dreigend van afstand.”

In de laatste tien minuten voor rust ging de thuisploeg juist meer druk zetten. ,,Zij hadden maar drie wissels, dus door het tempo op te voeren, probeerden we hen stuk te spelen.”

Het werd echter in de tweede helft uit een counter eerst nog 1-3, waarna de Texel-keeper Alexander Smit een flinke sta-in-de-weg bleek. Een slotoffensief met een meevoetballende keeper leverde wel succes op. Eerst was het Nick Schilder die een voorzet van Kik Braspenning binnen werkte. Daarna tekende Kwakman voor 3-3. Volendam ging door met een extra veldspeler, maar de score bleef onveranderd. ,,We hadden moeten winnen”, vond Hoekema. Die echter snel berustte. ,,Soms zit het mee en soms zit het tegen.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen