Camper van Sita uit Beets is nog altijd spoorloos, ondanks hulpvaardige dorpsgenoten

De camper van Sita, met haar dochter achter het stuur.© Eigen foto

Hans Swierstra
Beets

De camper die vorige week voor de deur van de woning van Sita Kollis in Beets is gestolen, is nog altijd niet terecht.

Toen zij op woensdag 16 november de gordijnen opentrok zag Sita een lege plek voor de deur. Daar had ze de avond ervoor haar donkergrijze Volkswagen California (kenteken 05-ZKB-8) in Beets geparkeerd aan de gelijknamige straat. Sindsdien is ze naar eigen zeggen ’als een detective’ aan de gang gegaan om camerabeelden uit de buurt op te vragen.

Lees ook: Camper van Sita gestolen pal voor haar deur in Beets: ’Het is mijn tweede huis en er liggen ook persoonlijke spullen in’

Het leidde tot een soort reconstructie waarin een witte stationwagen (waarschijnlijk een Renault Clio) een rol speelt. Dat voertuig dook dinsdagnacht een paar keer op in het dorp en de bestuurder zou betrokken kunnen zijn bij de diefstal. Op de Facebookpagina Mooi Beets werden door dorpsbewoners deze week nieuwe beelden getoond.

Het heeft echter nog niet geleid tot een hereniging tussen Sita en haar kampeerwagen, waarin ze ook gewoon voor dagelijks gebruik reed. De politie, waar ze uiteraard vorige week meteen aangifte heeft gedaan, ziet op dit moment nog te weinig aanwijzingen om een onderzoek te starten.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen