Verse sushi en ’to go’ in vernieuwde Appie Schagen, die op 13 december open gaat

Sophie Biesboer
Schagen

Er komt een sushibar, een ’to go-afdeling’ en er zijn maar liefst zestien zelfscankassa’s. De vernieuwde Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen gaat dinsdag 13 december open.

En wel om elf uur ’s morgens, om precies te zijn. Er komt een dj, er zijn diverse proeverijen en de eerste duizend klanten krijgen iets lekkers.

Martijn Kruk is de opvolger van supermarktmanager Kees Cats die zich om gezondheidsredenen heeft teruggetrokken. „Hij heeft lang in deze winkel gewerkt en is volop bezig geweest met de verbouwing”, vertelt Kruk. „Gelukkig gaat het weer beter met hem en hij bij krijgt de eer om officieel de winkel te openen.”

De nieuwe Albert Heijn wordt ruim tweeduizend vierkante meter groot. In de winkel staat straks een sushibar, waar chefs verse maki, sushi en sashimi klaarmaken. Ook komt er in de hal een speciaal assortiment ’to go’ met keuze uit koffie, broodjes, fruit, snacks en sapjes. Klanten hoeven hiervoor de winkel niet in. Het afrekenen gaat bij een aparte zelfscankassa.

Ruim 116 jaar zit er in Schagen een Albert Heijn. De eerste winkel zat aan de Lagezijde en opende op 20 maart 1906. Jaren later volgde een verhuizing naar de Gedempte Gracht, naar de plek waar nu de ingang van het Makado Centrum zit.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.