’Daarvoor sta ik in het doel’, Velsenoord-doelman Robbin Cohrs was dit seizoen al meerdere keren belangrijk voor zijn ploeg

Ron Weinbrecher
Velsen-Noord

De 21-jarige Robbin Cohrs van Velsenoord uit Velsen-Noord is op dit moment een keeper vol zelfvertrouwen, maar blijft nuchter naar zichzelf kijken. Hij heeft zijn ploeg al verschillende keren voor puntenverlies behoed, maar zegt daarover: ,,Daarvoor sta ik in het doel.”

Door de verrassende uitslagen vorige week in de vierde klasse B, komt de top van de ranglijst weer in zicht voor Velsenoord. ,,We zijn wat stroef begonnen”, kijkt Cohrs terug. ,,Daarna is het gaan lopen.” De jonge doelman kan precies aangeven waarom de competitie minder begon. ,,We werkten niet voor elkaar, waren aan het zeuren en mopperen. Dat hebben we veranderd. Nu zijn we een ploeg die arbeid levert, vooral voor elkaar. Dat is het beginpunt voor betere resultaten.”

Cohrs kan nog moeilijk inschatten hoe de krachtsverhoudingen liggen in de vierde klasse. ,,Hoofddorp is een goede ploeg. Parkstad liet een prima indruk achter, maar ik heb het idee dat wij ons kunnen meten met die teams en we hebben uitgesproken om er vol voor te gaan.”

De doelman, ooit begonnen bij De Kennemers, keept al sinds zijn veertiende. ,,Het klassieke verhaal. De doelman was er niet, ik ging op doel staan en ik ben er nooit meer vanaf gegaan. Nu zou ik echt niet meer anders willen.’’

Cohrs is geen sluitpost die alleen maar ballen wil tegenhouden. ,,Ik wil actief meedoen in de opbouw. Dat vind ik mooi en zo hebben we altijd een vrije man.” De jonge keeper is ambitieus, maar zit voorlopig op zijn plek bij Velsenoord. ,,Dit is mijn eerste jaar bij Velsenoord en het bevalt me prima.” Hij zit dit seizoen lekker in zijn vel. ,,Ik heb de goede flow te pakken.”

Velsenoord-Wijk aan Zee

,,We zijn op dit moment beter in vorm dan Wijk aan Zee. Ik had verwacht dat die ploeg wat hoger zou staan. Ik ga voor een 2-0 zege.”

Hoofddorp-Jong Hercules

,,Wij hebben gewonnen van Jong Hercules en verloren van Hoofddorp. Jong Hercules heeft wat te bewijzen en houdt Hoofddorp op 1-1. Eerstgenoemde team zakt in en loert op een uitval.”

Beverwijk - Always Forward

,,0-3 voor de gasten, ook al hoop ik oprecht dat Beverwijk een goed resultaat neerzet. Ik zou het mooi vinden als Beverwijk zich handhaaft in de derde klasse.”

Milo Cremers van Vitesse’22 voorzag vorige week de zege van FC Castricum, maar zat ernaast bij de overwinning van Kolping Boys op Uitgeest. Het duel van zijn eigen team werd afgelast.

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Robbin Cohrs (Velsenoord)

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen