Volt Noord-Holland houdt eerste partijcongres in Hoorn

Maik de Weerdt, beoogd kandidaat-lijsttrekker Volt bij de Provinciale Statenverkiezingen 2023.© Foto aangeleverd

Paul Gutter
Hoorn

Volt Noord-Holland wil volgend jaar voor de eerste keer meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Ter voorbereiding hierop houdt de partij zondag in Hoorn het allereerste partijcongres, waar het beleids- en verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst worden vastgesteld.

Volt werd in 2017 opgericht als pan-Europese beweging en heeft inmiddels meer dan honderd gekozen volksvertegenwoordigers over heel Europa, onder meer in het Europees Parlement, de Tweede Kamer en tien Nederlandse steden. Nu wil de partij zich ook profileren in het provinciebestuur.

(Tekst gaat door onder de foto)

Kandidaat-statenlid Beppie van den Bogaerde.© Foto aangeleverd

,,We geloven dat we de uitdagingen waar we in Noord-Holland voor staan alleen kunnen oplossen, als we voorbij grenzen durven kijken. Voorbij de grenzen van de provincie en het land’’, zegt Shawn Vriendjes namens Volt Noord-Holland. ,,Op alle niveaus zetten wij ons in voor betere samenwerking en om iedere burger in staat te stellen zelf in actie te komen. Positieve verandering vanuit de samenleving.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Kandidaat-statenlid Bart Bonekamp.© Foto aangeleverd

Het partijcongres van Volt vindt zondag van 11 tot 17 uur plaats in het Foreestenhuis in Hoorn (Grote Oost 43). Aanwezig zijn onder meer de beoogde kandidaat-statenleden Maik de Weerdt (tevens kandidaat-lijsttrekker), Beppie van den Bogaerde en Bart Bonekamp.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen