Bouw tijdelijke woningen op plek voormalige politiebureau Purmerend vertraagd door geschil met aannemer

Sloop van het voormalige politiebureau eerder dit jaar.© Foto mediahuis

Debbie de Vries
Purmerend

De bouw van tijdelijke woningen op de plek van het voormalige politiebureau in Purmerend is vertraagd. De gemeente heeft momenteel een geschil met de aannemer dat leidt tot een vertraging van het proces.

De gemeente heeft de locatie aan de Waterlandlaan aangekocht en gaat op deze plek tijdelijke woningen voor Purmerendse spoedzoekers en statushouders bouwen. Het gaat om vijftig woonunits voor kleine gezinnen die met spoed onderdak nodig hebben. De woningen blijven maximaal tien jaar staan.

De eerste bewoners zouden voor eind van dit jaar hun nieuwe woning moeten betrekken, maar de gemeente laat nu weten dat dit niet gaat lukken. Door het geschil met de aannemer vinden er dit najaar geen bouwactiviteiten plaats. De gemeente hoopt dat de kwestie snel wordt opgelost ’zodat het proces weer verder opgepakt kan worden’.

Purmerend krijgt van het Rijk een bedrag van 1,2 miljoen euro subsidie voor het opvangen van statushouders in het voormalige politiebureau. Voorwaarde is wel dat de eerste bewoners voor eind 2022 onderdak hebben, en dat het pand minimaal tien jaar wordt gebruikt om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. Of de subsidie nu komt te vervallen is nog niet bekend.

De tijdelijke woningen worden geplaatst in drie blokken: vier bouwlagen aan de kant van de Waterlandlaan, een bouwblok dat afloopt van vier naar twee bouwlagen aan de kant van het ziekenhuis, en een rij tijdelijke woningen van twee bouwlagen aan de zijde van de Kraggeveenstraat. Op die manier wordt rekening gehouden met bezwaren van omwonenden die vreesden dat de bouw aan de kant van hun woningen te hoog zou worden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.