’Gelukkig ging de bal er wel in, anders heb ik voor niets een trap tegen mijn neus gekregen.’ Yaro Hirasingh bloederig gewond na goal voor ADO’20, maar heeft niks gebroken

Yaro Hirasingh wordt van het veld begeleid nadat hij aan zijn neus geraakt is.© Foto Orange Pictures/Gerard Spaans

Kees van Dalsem
Heemskerk

Yaro Hirasingh heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gemist voor het succesvolle ADO’20. De 20-jarige Purmerender is een back met een neus voor de goal. Al moest hij zijn aanvalsdrift zondag bekopen met een schop in zijn gezicht, waardoor hij veel bloed verloor.

Yaro Hirasingh ging zondag tegen Quick na een kwartiertje spelen mee naar voren nadat ADO’20 een vrije trap had gekregen. Daan Boerlage stond achter de bal en plaatste ’m richting de linksback, die iets moest bukken om zijn hoofd er tegenaan te krijgen. „Mijn directe tegenstander heeft mij denk ik nooit gezien, want ik kwam binnendoor. Hij raakte mij echter met zijn voet vol in mijn gezicht. Gelukkig ging de bal er wel in, anders heb ik voor niets een trap tegen mijn neus gekregen.”

Eerste hulp

Al snel werd duidelijk dat de verdediger niet verder kon. „Ik ben meteen naar de eerste hulp gegaan. Het bloed bleef maar komen. In het ziekenhuis bleek echter dat het niet gebroken was. En ik had gelukkig ook geen hersenschudding. De bloeding stopte uiteindelijk ook maandag. Deze week heb ik gewoon weer getraind. Met de pijn valt het nu wel mee. Of ik ga spelen weet ik nog niet. Ik moet niet nog een tik krijgen op mijn neus, dan bestaat de kans dat ik ’m wel breek natuurlijk.”

Als Hirasingh er zondag tegen UDI’19 niet bij is, dan is het de eerste wedstrijd die hij dit seizoen mist voor ADO, dat tot nu toe in de competitie nog geen wedstrijd verloren heeft. De nieuwkomer heeft zich uitstekend aangepast aan het spel van de Heemskerkers. „Ik heb het erg naar mijn zin bij de club. Bij de eerste gesprekken is mij duidelijk gemaakt dat ik een van de kandidaten was voor de plek linksachter. Bij FC Emmen speelde ik vooral in het centrum van de verdediging, maar ik heb in de jeugd ook linksback gestaan, dus weet wat er van mij verwacht wordt op die positie.”

Hirasingh streefde in Drenthe zijn profdroom na, maar 2,5 seizoen koos hij toch voor een avontuur in Heemskerk. „Daarvoor kwam ik drie jaar uit voor Hollandia. Ik ben begonnen bij FC Purmerend. Het was heel leuk om tegen mijn oude club voor de KNVB-beker te moeten spelen. Ik kende maar een paar jongens waarmee ik had gespeeld, maar was toch extra gebrand op een zege.” Na verlenging verloor ADO uiteindelijk van FC Emmen. „Maar we hadden ook kunnen winnen. Het is de enige wedstrijd die we tot nu toe verloren hebben.”

Overwinning

Voor het duel tegen Quick grapte Hirasingh toevallig tegen zijn medespelers dat het weer eens tijd werd voor een goal. ,,Die van zondag was mijn vierde. Alleen de KNVB (de scheidsrechters houden in de derde divisie ook de doelpuntenmakers bij, red.) heeft een goal aan een andere speler toeschreven. Voor mij telt dat doelpunt echter wel. Ik had misschien nog wel meer kunnen scoren, maar voor ons is een overwinning het belangrijkste. Als we op voorsprong zijn gekomen, moet ik achterin blijven om de boel dicht te houden. We hebben een keer punten verloren; het gelijkspel tegen OJC Rosmalen nadat we 2-0 voor waren gekomen.’’

Doel

Bij ADO werkt Hirasingh mee aan een duidelijk doel; kampioen van de derde divisie zondag worden. De voorsprong op nummer twee VVSB is al tien punten. Of hij er bij een mogelijke promotie volgend seizoen in de tweede divisie weer bij is in Heemskerk, weet hij nog niet zeker. ,,Ik streef nog steeds het hoogst mogelijke niveau na.’’

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen