Grote kantoren die niet aan de duurzame verplichting voldoen in het nieuwe jaar, mogen niet meer gebruikt worden. In Beverwijk, Velsen en Haarlem kun je daarom een quickscan laten doen

De quickscan wordt uitgevoerd door adviesbureau Klimaatroute.© Foto Omgevingsdienst IJmond

Suzanne Rijnja
Beverwijk

Hoe krijg je je pand naar minimaal energielabel C? Een adviesbureau gaat kantooreigenaren in Beverwijk, Velsen en Haarlem helpen om komend jaar aan de nieuwe eisen te voldoen.

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen met een oppervlakte groter dan 100 vierkante meter minimaal energielabel C hebben. Is het energielabel minder groen? Dan mag het pand niet meer gebruikt worden.

Noodzaak dus om de zaken op orde te hebben. En dat betekent: een pand dat aan de eisen van het label voldoet én een geregistreerd label hebben.

Als kantoren nog niet aan de eisen voldoen, moeten de eigenaren maatregelen treffen om de boel te verduurzamen.

Quickscan

In de gemeenten Haarlem, Beverwijk en Velsen helpt adviesbureau Klimaatroute quickscans voor pandeigenaren. Wie daar gebruik van wil maken, kan een mail sturen naar info@klimaatroute.nl of bellen naar 020-7009438. Op www.odijmond.nl/energielabel-c kunnen pandeigaren checken of de verplichting voor hun kantoor geldt.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen