Baarn wil Mark Röell nog minstens zes jaar houden als burgervader. ’Betrokken, verbindend, benaderbaar, altijd oprecht geïnteresseerd en aimabel’

’Altijd oprecht geïnteresseerd en aimabel’, zoals hier bij de 107e verjaardag van Baarns oudste inwoner Jaan Hartog.© archieffoto caspar huurdeman

Eric Lorier
Baarn

Mark Röell is door de Baarnse gemeenteraad voorgedragen voor nog een termijn van zes jaar als burgemeester. Röell (57) is er blij mee. „Het is toch altijd een beetje spannend. Ik heb er zin in om weer zes jaar tegenaan te gaan in Baarn.”

Röell is nu bijna twaalf jaar eerste burger van Baarn en wat hemzelf en de gemeenteraad betreft komen daar nog minimaal zes jaar bij. Het laatste woord is wat dat betreft echter aan de minister, al moet het wel heel gek lopen als die ineens iets anders zou vinden. Burgemeesters worden door de Kroon benoemd (en herbenoemd) voor telkens een periode van zes jaar.

Mark Röell heeft recent aan de Commissaris van de Koning Hans Oosters laten weten het erg naar zijn zin te hebben in Baarn en graag te willen blijven. Die boodschap heeft Oosters vervolgens weer doorgegeven aan de Baarnse gemeenteraad. Die gemeenteraad heeft woensdag op zijn beurt in een besloten vergadering weer besloten om Röell ook inderdaad voor te dragen voor herbenoeming.

Burgervader

„Er is veel waardering voor de manier waarop de burgemeester het ambt vervult”, sprak raadslid Roy Bruins namens de hele gemeenteraad. „Hij is in al zijn rollen als burgemeester betrokken, verbindend, benaderbaar, altijd oprecht geïnteresseerd en aimabel. In onze gemeente wordt hij als een echte burgervader ervaren.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen