Medemblik ziet appartementen op plek oude huishoudschool Andijk wel zitten

Achter het oorlogsmonument van Andijk bevindt zich de vroegere huishoudschool. Steenveste wil hier 17 appartementen maken.© Archieffoto Mediahuis

Martin Menger
Andijk

Ontwikkelaar Steenveste uit Wognum en de gemeente Medemblik zijn het op grote lijnen eens geworden over een bouwplan voor 17 appartementen in hartje Andijk.

Burgemeester en wethouders willen dat het pan verder wordt uitgewerkt. Het gaat om de vroegere huishoudschool op de hoek van de Horn met de Middenweg, die later in gebruik is geweest bij de Scholtens Groep.

Het bouwplan voorziet in de bouw van 17 appartementen. Het gaat om 9 woonruimtes in de betaalbare sector, 8 koopappartementen in de vrije sector. Dat alles inclusief parkeerplaatsen en bergingen.

Vaart

Deze plek aan de Middenweg is al vanaf 2016 in eigendom bij de ontwikkelaar. Nu wordt er vaart gezet achter de bouwplannen, aldus het college. Dit appartementengebouw past in een verbreding van het woningaanbod in het dorp.

Omwonenden hebben ook al hun mening kunnen geven. Ook de Welstandscommissie kan zich in het ontwerp vinden. Daarom is een eerste overeenkomst voor deze plek, die nu verder uitgewerkt zal worden. Zo is er een bestemmingsplan nodig, dat volgens planning begin 2023 kan worden aangeboden. De opzet is dat later dat jaar ook met het werk kan worden begonnen.

Lees ook: Bouwen pal langs de A7? Scholtens in Wognum ziet dat wel zitten met nieuw woonwijkje

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen