Podium MH met schrijfster Marion Bloem

Tentoonstelling ’Traces’ met werk van Ilona Langbroek in Museum Hilversum.© Foto Margot Brakel

Els Blom
Hilversum

Podium MH staat donderdag 24 november in het teken van de lezing ’Het literaire spoor uit Nederlands-Indië’ met Marion Bloem en Philip Dröge.

In het werk van schrijfster Marion Bloem is de relatie tussen Nederlands-Indië en Nederland een terugkerend thema. Philip Dröge schreef aan de hand van zijn voorvaderen het boek ’Moederstad’, een reisverslag over de geschiedenis van Batavia/Jakarta.

In het kader van de tentoonstelling ’Traces’, waarin Ilona Langbroek haar familiegeschiedenis in Nederlands-Indië onderzoekt, vertellen de schrijvers Bloem en Dröge over hun werk. Bloem schrijft vaak over het migrantenbestaan in Nederland, waarin de Indische geschiedenis naar voren komt. Begin deze maand ontving ze de Constantijn Huygens-prijs voor haar romans, verhalen en gedichten.

Het oude Batavia

Philip Dröge schrijft voor verschillende kranten en magazines uit binnen- en buitenland. In ’Moederstad’ gaat Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia.

De lezing ’Het literaire spoor uit Nederlands-Indië’ is in Museum Hilversum en begint om 19.30 uur. Kaarten via museumhilversum.nl. Vrienden en museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen