Triatleet Geert Schipper wil met eigen elektrische bus naar de Paralympics in Parijs

Geert Schipper pakte recent op de baan in Alkmaar het werelduurrecord voor handbikers.© Foto Martin de Haan

Martin Menger
Spanbroek

Geert Schipper, triatleet in een rolstoel, is een actie begonnen om voortaan met een elektrische bus onderweg te zijn naar de wedstrijden.

De Spanbroeker werd na een vliegtuigongeval in 2004 rolstoelgebruiker en heeft zich sindsdien gericht op een tak van sport waarbij hij de wereldtop heeft bereikt: Pro Para Triatleet. Daarbij brengt hij om armkracht de onderdelen zwemmen, fietsen met een handbike en het racen in een rolstoel. Dat resulteerde tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo (2014) in een vierde plek.

De nieuwe Spelen zijn straks in Parijs en Schipper is vastbesloten om ’groen’ naar de Franse hoofdstad te gaan. ,,Ik rij nu zelf in een ouwe dieselbus, en ik wil liefst elektrisch gaan rijden”, zegt hij.

Lees ook: Oudendijk, Spanbroek en Hoorn present op de Paralympische Spelen. Sportieve vertegenwoordiging West-Friesland laat zich gelden

(Tekst gaat door onder de foto)

Pro Para triatleet Geert Schipper: ,,ik wil echt groen naar Parijs.a”© Foto Marcel Rob

Voor dat doel zoekt Schipper naar sponsoren. Hans Ursem van Truckland BV in Heerhugowaard zal hem begeleiden met de aankoop. Bedrijven kunnen aanhaken, zodat de triatleet volgens zijn eigen droom emissieloos richting de wedstrijden kan.

Doel is een elektrische bus van het merk Fiat in te richten als schone rolstoelbus, met voldoende plek voor al het wedstrijdmateriaal en de triatleet zelf. ,,Ik wil echt groen naar Parijs”, vat Schipper samen. ,,Thuis werk ik met mijn eigen gezin ook al een schonere wereld. Elke stap is er eentje.”

De eerste sponsoren zijn al binnen. Meer info: zie website van de stichting www.sportisleven.nl of via de mail Info@sportisleven

Lees ook: ’Ik wist dat ik naar de klote kon gaan, maar dat ik zo diep kon gaan...’ Geert Schipper heeft zijn wereldrecord terug

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen