Gala levert ruim miljoen op voor KNRM, geld naar veiligheid vrijwilligers

De cheque met daarop het eindbedrag.© foto KNRM

Pieter van Hove
IJmuiden

Het jaarlijkse benefietgala voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk heeft een totaal van 1,1 miljoen euro opgeleverd. Bij de zestiende editie van het gala waren ruim 500 gasten aanwezig.

De bezoekers kregen niet alleen een uitgebreid menu en entertainment voorgeschoteld, maar maakten aan de hand van presentator Patrick Lodiers ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond maakte Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans op het podium de opbrengst van de avond bekend. Frits van Bruggen, voorzitter van de KNRM, kreeg de symbolische cheque.

Het geld is binnengekomen via de tafelverkoop aan bedrijven en particulieren en een veiling en loterij op de avond zelf. De KNRM, met het hoofdkantoor in IJmuiden, besteedt het geld aan investeringen voor de veiligheid van de ruim 1400 vrijwilligers. De 45 reddingstations van de KNRM komen jaarlijks ruim 2000 keer in actie, waarbij ruim 3000 mensen veilig aan de land worden gezet. De reddingmaatschappij is geheel afhankelijk van donaties.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen