Triple Threat wint in het hoge noorden maar coach Laki Lakner is niet blij: ’Een irritante wedstrijd van onze kant’

Joris Zandbergen
Haren

Zonder de zieke Amerikaanse Mikayla Kuehne heeft Triple Threat bij Martini Sparks weten te winnen.

Het werd 65-71 in het Groningse Haren voor de basketbalsters uit Haarlem, die daarmee de noordelijke ploeg in de onderste regionen van de ranglijst duwen en zelf aansluiting houden bij de bovenkant.

Het gemis van de sterke Kuehne werd deels opgevangen door Anique van Schijndel, die zich met 10 punten en maar liefst 17 rebounds danig liet gelden. „Ze heeft het heel goed gedaan”, zei coach Laki Lakner. „Een lichtpuntje bij ons.”

Want de Kroaat was niet over iedereen zo lovend. „Ik vond het een irritante wedstrijd van onze kant. We hadden de tegenstander al tegen de touwen, maar sloegen ze niet knock-out.” Triple Threat liet het inderdaad onnodig spannend worden. Na rust (23-34) liep het verder weg, maar zag toen Sparks tot op drie punten naderen.

„We weten nog niet goed wat we allemaal moeten doen en laten na om elke beter en geconcentreerder te zijn”, zei Lakner. „Er waren te veel ups en downs. Daar ga ik nog even een punt van maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Opvallend genoeg kwam de Haarlemse topscorer Toshua Leavitt in de eerste helft tot slechts twee punten. „Er ging veel mis, maar ze speelde niet slecht”, vond de coach. „Zelf vond ze dat wel. Maar als de schotkeuze goed is, zul je mij niet horen. Het gaat niet alleen om punten, je kunt op andere manieren ook bijdragen. Uiteindelijk maakt ze er nog 19, maar die denkwijze moeten we niet hebben dat je moppert als het schot niet valt.”

Sparks kwam in het laatste kwart tot drie keer toe nog terug tot op drie punten achterstand. Elke keer pareerde Triple Threat de aanval van de thuisclub wel. Leavitt kwam weer op schot, maar ook anderen, zoals Nikki Kleyhorst en Anique en Quinta van Schijndel, scoorden op een gunstig moment.

„Als de tegenstander een tikkeltje beter was geweest, hadden we vandaag niet gewonnen”, zei Lakner. „En je ziet ook deze week weer aan de uitslagen in onze competitie dat je overal op je hoede moet zijn.”

Sparks - Triple Threat 65-71

(17-18, 6-16, 22-16, 20-21)

Scores Triple Threat: Leavitt 19, Q. van Schijndel 13, A. van Schijndel 10 (17 rebounds), Warmenhoven 10, Kleyhorst 7, Roberts 6, Imamura 3, Stotijn 3.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen