Koe Sijtje weet al wie de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Senegal wint

Koe Sijtje volgt de voorbeschouwingen nauwlettend.© Foto aangeleverd

Robert Jan van der Woud
Middenbeemster

Wat is een voetbaltoernooi zonder de voorspellingen van koe Sijtje? Het dier uit de stal van veehouder Harry Heeman uit Middenbeemster voorspelde de afgelopen jaren al tientallen voetbalwedstrijden, maar ook andere gebeurtenissen, en komt ook nu weer in actie om het winnende team te bepalen.

Koe Sijtje is inmiddels ruim 15 jaar oud en in verwachting van haar 15e kalf. Met kerst is ze uitgerekend, dus tijdens het WK voetbal in Qatar kan ze gewoon in actie komen. Heeman ontdekte de voorspellende gaven van de koe in 2014, toen ze voor het eerst de winnaar van voetbalwedstrijden aanwees. Inmiddels heeft ze haar eigen Facebookpagina WKoe Sijtje met meer dan 8000 volgers.

,,Een hele slimme koe met een betrouwbaarheidsgehalte van 85 procent, hebben we uitgerekend’’, zegt de veehouder. Sijtje trok al de aandacht van televisiezenders, en verdiepte zich de afgelopen tijd in de voorbeschouwingen van de wedstrijden van het Nederlands elftal. De eerste wedstrijd van Oranje is maandag tegen Senegal. Sijtje had dit weekeinde weinig moeite om de winnaar aan te wijzen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.