De Goedheiligman heeft het naar z’n zin in tijdelijk huis in Krommenie: ’Er zitten pieten in mijn bad’

Piet in het Sinterklaashuis in Krommenie.© Foto Pascal Fielmich

Johan Lok
Krommenie

We kunnen Sinterklaas maar heel even spreken omdat hij het veel te druk heeft met de kinderen. Want behalve dat Sint en zijn pieten zelf op bezoek gaan, krijgen ze zelf ook visite. Zaterdag is het een drukte van belang in het Sinterklaashuis op de dr. Kuijperkade in Krommenie.

Twee dagen is het Sinterklaashuis in Krommenie opengesteld voor bezoek. ,,Woensdag waren we ook open,’’ vertelt één van de pieten ,,Toen was het ook al zo’n gekkenhuis.’’

Zaterdag is het zowel binnen als buiten een drukte van belang. ,,Ik had gehoord dat het tussen 11 en 12 uur rustig zou zijn’’, aldus een oma. ,,Nee, dat is tussen 11 en 12 uur ’s avonds,’’ grapt één van de pieten. ,,Dan slapen we namelijk.’’ Buiten geniet iedereen van de spelletjes die gedaan kunnen worden, maar ook van de popcorn en de poffertjes. ,,Wil je hoge suiker of lage suiker’’, wordt gevraagd. Hoge suiker vinden de pieten het leukst, want dan kunnen ze lekker knoeien.

Binnen is te zien dat het Sint aan niets ontbreekt. ,,Heb je gezien dat ik nu zelfs een bad heb?’’, zegt de Goedheiligman trots. ,,Alleen zitten daar meestal pieten in.’’ Zaterdag worden zelfs de kinderen uitgenodigd een pepernotenbad te nemen.

Mopperpiet

Tosca en Silke kijken hun ogen uit. Het is hun eerste bezoek aan het Sinterklaashuis. ,,Maar ook die van ons”, moeten hun ouders Eva en Pieter bekennen. ,,Wat is het leuk. Ik had het veel kleiner verwacht. En omdat het gebouw oud is, is het ook helemaal in stijl. Moet je die keuken van Bakpiet zien, geweldig toch.’’

Dan klinkt ineens luid geraas. Op de inpakafdeling hebben pieten een hoge toren van pakjes gebouwd. En daar blijkt Elvispiet tegenaan te zijn gelopen zodat de toren omging. ,,Als er maar geen glaswerk inzit,’’ moppert één van de pieten. ,,Dat is zeker Mopperpiet,’’ aldus één van de kinderen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.