Wildopvang Krommenie kan extra financiële steun vanuit de provincie goed gebruiken: ’De verse vis voor de watervogels is erg duur geworden’

Een egel bij de wildopvang Krommenie.© Archieffoto Pascal Fielmich

Jorinde Boot
Krommenie

Provincie Noord-Holland heeft aangekondigd extra geld vrij te maken voor de wildopvang. Ook Wildopvang Krommenie kan financiële steun verwachten.

Zonder het geld vanuit de provincie kan de opvang ook blijven voortbestaan, maar alle extra hulp is welkom. Zo is de verse vis die elke dag nodig is voor de watervogels erg duur geworden. En de kosten voor de dierenarts zijn omhooggegaan. „Gelukkig hebben alle opvangcentra van de dierenopvang een vast energiecontract”, vertelt Saskia Thijssen, woordvoerder van Wildopvang Krommenie.

Wildopvang Krommenie krijgt tevens financiële steun vanuit tien omringende gemeenten. Daarnaast komt er geld binnen dankzij donaties van particulieren.

Als er extra geld ingezameld moet worden, bijvoorbeeld voor een hulpbehoevend dier, zet Wildopvang Krommenie crowdfunding op. Dankzij veel volgers op Instagram is het streefbedrag vaak snel bereikt.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.