First Aid Kit klinkt nu volwassen en vrij | Muziekrecensie

Hedske Vochteloo

Met de terugkeer naar hun geboorteland laten de Zweedse zussen van First Aid Kit de muzikale invloeden van Amerika niet helemaal achter zich. Dat is goed te horen bij liedjes als ’Nobody knows’ en titelsong ’Palomino’; de nummers hebben nog veel Americana en folk in zich. Het eerste is een mooie, simplistische ballad met enkel strijkers, slagwerk, gitaren en de harmonieuze, samensmeltende stemmen van de twee.

Maar Johanna en Klara laten ook een ander geluid horen. ’Out of my head’ is een heerlijke festivalmeebruller met veel popinvloeden. Ook ’Angel’ laat een verrassend geluid horen. Deze popsongs met een knipoog naar Fleetwood Mac smaken naar meer.

Stond het vorige album nog vol met liedjes over een gebroken hart, deze keer bevatten de nummers meer positiviteit en energie. „I want to ride off on a palomino. Feel the fire in my breath and the breeze in my hair as I go. I’m heading out to roam.”

Met dit vijfde album schudden de veelzijdige muzikantes het imago van zich af dat ontstond toen ze vijftien jaar geleden ’Tiger Mountain peasant song’ van de Fleet Foxes coverden. Ook al weten ze als geen ander hoe je prachtige folknummers maakt, zoals ’Turning onto you’. De nieuw ingeslagen weg laat zien dat ze net als hun muziek volwassen en vrijer zijn geworden. Als een palomino die vrij door de woestijn galoppeert.

Klik hier voor de Vrij Magazine Spotify Playlist

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.