Liedje van de Lezer: ’Maybe Tomorrow, Maybe Tonight’ van Earth and Fire

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Paula Groenendijk uit Leiden over ’Maybe Tomorrow, Maybe Tonight’ van Earth and Fire.

„In september 1975 begon ik aan de opleiding tot verpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis in Leiden. Ik woonde intern in de zusterflat Nieuweroord, op de elfde etage. Veertig uur in de week werkte ik in wisselende diensten en maakte heftige dingen mee. Het was zwaar. Als ik alleen op mijn kamer van drie bij vier meter zat, probeerde ik te ontspannen door het album van Earth and Fire te draaien. ’Maybe Tomorrow, Maybe Tonight, was mijn favoriete nummer en dat zong ik zo hard mee, dat mijn buurvrouw, ook leerling-verpleegkunde, hard op de muren bonsde. Zij had vaak nachtdienst en was niet gediend van herrie tijdens haar slaap overdag. De muziek van Earth and Fire heeft mij geholpen om door een best eenzame, moeilijke periode te komen. Nieuweroord bestaat niet meer. Maar het academisch ziekenhuis nog wel. Daar ben ik na de opleiding nog tientallen jaren blijven werken.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Klik hier voor de Vrij Magazine Spotify Playlist Liedjes van de Lezer.

`

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.