Volendam heft schorsing van Tayrell Wouter op die werd verdacht van aanranding en mishandeling: ’Op geen enkele wijze schuldig aan een misdrijf’

Het Kras Stadion Volendam.© FC Volendam

1 / 2
Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft de schorsing van contractspeler Tayrell Wouter opgeheven. De voetballer werd begin oktober door de club geschorst vanwege mogelijke betrokkenheid bij de aanranding en ernstige mishandeling van een jonge vrouw in een Amsterdamse nachtclub.

Bestuur en directie van FC Volendam hebben deze week echter de beelden van de gebeurtenissen in de nachtclub kunnen bekijken. De club zegt op basis van die beelden te kunnen concluderen dat Wouter niet schuldig is aan mishandeling, maar juist ’alles in het werk heeft gesteld’ om de vechtenden - de jonge vrouw en de man die haar zou hebben aangerand - uit elkaar te halen. ,,Wouter heeft zich daarbij op geen enkele wijze schuldig gemaakt aan een misdrijf of enige andere laakbare gedraging’’, aldus de club op de website.

Wouter is per direct weer welkom op de de trainingen van de club en inzetbaar voor de wedstrijden. De 20-jarige aanvaller kwam de afgelopen tijd uit voor Jong FC Volendam in de tweede divisie.

Het is niet duidelijk of er nog een gerechtelijk onderzoek naar de betrokkenheid van Wouter bij de aanranding/mishandeling loopt. De vrouw die in de nachtclub bij haar borst zou zijn gepakt zou in de daarop volgende vechtpartij haar kaak op drie plaatsen hebben gebroken. Wouter meldde zich in oktober zelf bij de politie nadat hij zich had herkend in beelden van het incident in een opsporingsprogramma op de lokale omroep AT5.

Lees ook: Voetballer FC Volendam verdacht van aanranding en zware mishandeling jonge vrouw in nachtclub

Lees ook: FC Volendam schorst voetballer, die wordt verdacht van aanranding en mishandeling

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen