Startschot aanleg wegen voor bedrijventerrein De Veken in Opmeer. ’Het project ligt goed op schema’

Bouwvakkers hebben een begin gemaakt met de wegen van bedrijventerrein De Veken 4.© Foto Marcel Rob

Van onze verslaggever
Opmeer

Guido Scholtens en Kees Vlaar van ontwikkelings- en exploitatiemaatschappij De Veken C.V. hebben woensdagochtend het startschot gegeven voor de aanleg van wegen op bedrijventerrein De Veken 4 in Opmeer.

„Er zijn in West-Friesland goede afspraken gemaakt waar nieuwe bedrijventerreinen komen. Er is op dit moment nergens in onze regio ruimte voor bedrijven, behalve op De Veken”, aldus Scholtens. „We zitten weliswaar in een uitdagende periode maar veel ondernemers willen, zo weten wij, graag stappen zetten naar de toekomst. De weg hiernaartoe leggen wij vandaag aan.”

De initiatiefnemers verwachten dat het bestemmingsplan begin 2023 onherroepelijk wordt. Aan het einde van deze maand is hier een zitting over bij de Raad van State. De Veken ligt volgens Scholtens goed op schema. „Eind 2023 kunnen naar onze verwachting de eerste bedrijven zich gevestigd hebben.”

Het fundament voor de wegenstructuur wordt met zand aangelegd door Boskalis. Het ingraven van de riolering en het aanleggen van het asfalt gebeurt over een paar maanden. Via die weg kunnen nieuwe bedrijven daarna starten met bouwen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen via www.deveken.nl of tel. 0229-281800 contact opnemen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen