Tien huurders krijgen sleutel voor nieuw huis in Wijdenes

Beeld van de nieuwe huurwoningen in plan Sally in Wijdenes.© Foto De Woonschakel

Cees Beemster
Wijdenes

De Woonschakel overhandigt deze donderdag aan tien mensen de sleutels van hun nieuwe huurwoning in Wijdenes.

De tien nieuwe huizen in Wijdenes staan aan de Dirk Rooslaan en de Van Weeldenhof in het nieuwbouwplan Sally in de hoek achter de Kerkbuurt en de Molenweg.

Maar liefst 583 woningzoekenden reageerden volgens De Woonschakel op deze sociale huurwoningen met een huurprijs van 633 euro. De huizen zijn voorzien van energiezuinige installaties, waaronder bodemwarmtepompen voor het opwekken van warmte en warm tapwater.

(Tekst gaat door onder de foto)

De nieuwe huurhuizen in plan Sally.© Foto De Woonschakel

De huurwoningen zijn ontworpen door architect De Wolff & Partners in Grootebroek en gebouwd door aannemingsbedrijf Kuin uit Bovenkarspel. Uitgangspunt was volgens de woningcorporatie de bouw van compacte woningen tegen lage kosten. Dit heeft geresulteerd in driekamerwoningen waarbij de totale kosten per woning (inclusief de grond en de btw) 175.000 euro bedragen.

Meer bouwplannen

Voor De Woonschakel worden dit jaar ook acht woningen in de wijk Reigersborg-Zuid in Hoogkarspel opgeleverd. De bouw van nieuwe huurwoningen gaat de verhuurder echter niet snel genoeg. ,,Wij zien graag meer bouwplannen in uitvoering om aan de grote vraag naar sociale huurwoningen door woningzoekenden te kunnen voldoen’’, zegt directeur Albert Gieling van De Woonschakel.

De corporatie heeft in diverse gemeenten al wel projecten in voorbereiding, evenals andere corporaties. Bij De Woonschakel gaat het hierbij om ruim 300 nog te bouwen woningen in de komende vijf jaar. Het totaal aantal geplande woningen in de regio is volgens De Woonschakel lang niet voldoende om aan alle woningzoekenden binnen twee jaar perspectief op een sociale huurwoning te kunnen geven.

Lees ook: Kuin start bouw nieuwe wijk Sally in Wijdenes

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen