Zorgvergelijker Consumentenbond staat nu online

De Consumentenbond heeft hun Zorgvergelijker online gezet en daarmee is het heel handig om de aantrekkelijkste zorgverzekering te kiezen.

Binnen een paar stappen vind je de verzekering die goed bij je past. Vergelijk op dekking, prijs en kwaliteit. Zit je nog goed of stap je over? Het enige wat je hoeft te doen is invullen wie je wilt verzekeren, hoeveel eigen risico je wilt dragen en wat je aanvullend wilt verzekeren en voor hoeveel. Er rolt dan automatisch een overzicht uit van de voor jou beste opties inclusief de premie die je moet betalen. Je hoeft er geen persoonlijke informatie achter te laten. Consumentvriendelijk dus.

Je kunt volstaan met deze vergelijker, maar het is verstandig ook een andere vergelijkingssite in te vullen en de uitkomsten kritisch naast je huidige verzekering te leggen. Bekijk op de website van aanbevolen verzekeringen naar alle services en aanvullende programma’s die zorgverzekeraars bieden en niet door vergelijkingssites worden meegewogen. Andere vergelijkingssites zijn bijvoorbeeld independer.nl, zorgkiezer.nl, pricewise.nl, overstappen.nl en poliswijzer.nl.

Zilveren Kruis, CZ en Menzis praten met elkaar om volgend jaar een tender uit te schrijven voor een vergelijkingsprogramma dat nog preciezer alle aspecten van zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt.

Klik HIER voor de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. En klik HIER voor punten waar je volgens Consuwijzer op moet letten bij het herkennen van goede vergelijkingssites.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.