Hoge snelheden en gecrashte auto bij achtervolging door Velsen-Zuid, beschonken bestuurder in de kraag gevat

© Politie Basisteam IJmond

Internetredactie
Velsen-Zuid

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op hoge snelheid een automobilist achtervolgd in Velsen-Zuid. Na een verdere achtervolging te voet is de beschonken bestuurder uiteindelijk in een woonwijk opgepakt.

Agenten verrichtten in de nacht van dinsdag op woensdag met een lasergun snelheidsmetingen op de Parkweg. Een automobilist naderde het meetpunt met hoge snelheid, hij bleek maarliefst 75 kilometer per uur te hard te rijden. De agenten zetten de achtervolging in.

De bestuurder negeerde het stopteken en probeerde op hoge snelheid te ontkomen. Hij haalde levensgevaarlijke capriolen uit en de snelheid liep zo hoog op dat de agenten besloten de achtervolging te staken. Niet veel later achterhaalden ze de vluchtende auto alsnog, deze was tegen een paal gecrasht en kon niet meer verder rijden.

De verdachte stapte uit en vervolgde zijn vluchtpoging te voet. Ondertussen was ook de marechaussee uitgerukt om de politie bij te staan. De bestuurder is uiteindelijk in een woonwijk door de marechaussee in de kraag gevat. Hij bleek onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs was geschorst, meldt de politie.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen