200 kilometer rijden en 6 uur onderweg voor een paar Ikea-kastdeurtjes | column

© Archieffoto United Photos de Boer

Susanne van Velzen

Op mijn vrije dag besluit ik even snel naar Ikea af te reizen. Voor mijn nieuwe huis heb ik nog een tv-kastje nodig. Vanuit Hilversum is Amersfoort de dichtstbijzijnde vestiging. dus hup in de auto richting Vathorst.

Ik weet precies welke kastombouw, planken en deurtjes ik nodig heb. Bij stelling 01 vak 05 kijk ik in een groot gapend gat. Er ligt nog exact één deurtje en ik heb er drie nodig.

Shit, helemaal vergeten online de voorraad te checken. Een snelle blik op de site van Ikea leert me dat er in Amsterdam nog drie deurtjes op voorraad zijn. Ik spring in de auto en rij plankgas naar Amsterdam Zuidoost. Stel je voor dat in de tussentijd iemand die laatste deurtjes voor mijn neus wegkaapt. Een klein uur later storm ik het zelfbedieningsmagazijn binnen. Een man staat te twijfelen bij het vak met mijn deurtjes. Hij heeft er een in zijn hand. Ik gris snel de laatste twee uit het rek. Zo, mijn kast is compleet.

Als ik thuis het eerste deurtje uit het karton haal word ik gek. De verkeerde deur! Ik kijk nog eens goed naar het productnummer op de doos. Dat klopt toch echt. Ze hebben gewoon de verkeerde deur in de doos gestopt. Wat nu? Amersfoort en Amsterdam zijn geen optie meer.

In Utrecht hebben ze er nog 27 zie ik op de site.

De avondspits is inmiddels begonnen, maar ik geef me niet gewonnen. Hup weer in de auto. De rij bij de klantenservice is dramatisch lang. Na drie kwartier heb ik mijn verkeerde deurtje ingeleverd en de juiste uit het rek gepakt. Als ik weer in Hilversum ben plof ik uitgeput op de bank. Over mijn Tour de Ikea van 200 kilometer heb ik zes uur gedaan. Nu alleen nog het kastje in elkaar zetten. Gelukkig heb ik morgen nog een vrije dag.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen