Zeven woningen Oostknollendam gaan in de verkoop

Een impressie van de bouwlocatie met enkele van de nieuwe woningen.© bron wormerwonen

Koos Reitsma
Oostknollendam

De zeven koopwoningen in Oostknollendam, waarvan de bouw eind volgend jaar start, gaan binnenkort in de verkoop. Dat hebben het bouwbedrijf HSB en makelaar Kuijs Reinder Kakes (KRK) bekendgemaakt.

Het gaat om drie vrijstaande woningen en vier rijtjeshuizen in de buurt van de Sluisstraat. Alle zeven krijgen vloerverwarming en worden voorzien van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. De prijzen variëren van 475.000 euro tot 5 ton voor een rijtjeswoning, 525.000 tot 575.000 euro voor een hoekwoning en 775.000 tot 875.000 euro voor een vrijstaande woning.

De vrijstaande woningen beschikken over twee parkeerplaatsen op eigen grond en een aangebouwde garage. Een extra uitbouw of erker kan in overleg.

In de buurt komen ook acht sociale huurwoningen. Die worden in opdracht van woningcorporatie WormerWonen gebouwd, en krijgen ook een duurzame aanpak in de vorm van een lucht/water-warmtepomp en zonnepanelen. Ook voor deze woningen kunnen belangstellenden - die ingeschreven staan bij WoningNet - hun interesse kenbaar maken. Zij worden dan op de hoogte gehouden. Op wormerwonen.nl staat een aanmeldformulier.

De bouwers moeten met de nodige voorzichtigheid van start gaan, omdat de grond op de bouwlocatie relatief ’slap’ is en trillingen zouden kunnen leiden tot schade aan omliggende woningen. In december worden schoeiingen geslagen en enkele bomen gekapt, meldt WormerWonen. Naar verwachting start de bouw in oktober volgend jaar.

Wie belangstelling heeft voor een koopwoning kan zich inschrijven op de site woneninoostknollendam.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.