AZ breidt directie uit met een derde directeur naast Eenhoorn en Huiberts

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ breidt de directie uit met een derde directeur. Alex Kroes wordt per 1 december directeur International Football Strategy. In die functie moet hij de voetbalexpertise van AZ gaan exploiteren in binnen- en buitenland.

Alex Kroes was tot halverwege dit jaar directeur en grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. Toen hij daar vertrok, was hij nadrukkelijk in beeld bij Ajax om opvolger te worden van Marc Overmars. Een deel van de clubleiding van Ajax zag Kroes graag naar Amsterdam komen, maar niet iedereen in de clubleiding was daar zo enthousiast over. Uiteindelijk ging Kroes niet naar Ajax en namen Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de taken van Overmars over.

Bij AZ wordt Kroes naast Robert Eenhoorn (algemeen directeur) en Max Huiberts (directeur voetbalzaken) de derde man in de statutaire directie.

Medeoprichter SEG

Kroes was medeoprichter van Sports Entertainment Group (SEG), waar hij tussen 2000 en 2018 ruim 17 jaar Director Football is geweest. Vanaf februari 2019 was hij betrokken bij Go Ahead Eagles. In die periode promoveerde Go Ahead naar de eredivisie. In augustus verkocht Kroes zijn aandelen.

Voetballandschap

AZ’s algemeen directeur Robert Eenhoorn: ,,Het nationale en internationale voetballandschap is voortdurend in beweging en dat vraagt visie en strategie van een club. De eigen benadering die wij als club hebben gekozen, krijgt met de komst van Alex een verdere kwaliteitsimpuls. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met Alex iemand aan de club toevoegen die met zijn kennis, expertise en netwerk de club gaat helpen om sportief, organisatorisch en financieel te blijven groeien.”

De club zegt vaak te worden benaderd door clubs, bonden en andere organisaties om de kennis over opleiding, ontwikkeling en management te delen. AZ ziet hierin volop kansen om dit sportief en financieel verder te exploiteren.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen