Volendam-trainer Geert Hinskens: ’Ik val in herhaling, we missen teveel kansen’

Jordy Baijens was topscorer namens Volendam.© Archieffoto

Wezet

De handballers van Volendam hebben voor de tweede keer op rij een competitieduel verloren. Tegen het Belgische Visé werd het 27-23.

Volendam bevindt zich door een reeks mindere resultaten min of meer in de hoek waar de klappen vallen. Al wordt er in het vissersdorp anders tegenaan gekeken: de ploeg deelt juist te weinig klappen uit is de analyse daar.

In de Europese confrontaties met Wacker Thun bleek de afronding al een probleem. Ook tegen Visé lieten de bezoekers meerdere open kansen onbenut. Met als gevolg dat Volendam, na een gelijkwaardige beginfase, al snel achter de feiten aanliep.

,,We moeten er nu voor waken dat het ’een ding’ wordt”, stelt trainer Geert Hinskens. ,,Ik val als trainer iedere week in herhaling. Zo van: het is best oké, ik heb goede dingen gezien, maar er ontbreekt één ding. Maar goed, uit mijn tijd als speler weet ik maar al te goed dat het dubbeltje ook zo maar de andere kant op kan vallen. We moeten ons zo snel mogelijk revancheren.”

Dat proberen hij en zijn staf voor elkaar te krijgen door op trainingen de situaties uit de wedstrijd na te bootsen. ,,Met name als de spelers al vermoeid zijn, want juist als de vermoeidheid toeslaat, vallen ze in hun oude patroon terug. Dat die trainingsarbeid er nog niet uitkomt, is wel lastig te verklaren. Ik weet niet of het iets mentaals is, maar het is wel een feit dat we ons op deze manier niet belonen.”

Volendam krijgt dinsdag al de kans om orde op zaken te stellen. Dan staat een thuiswedstrijd tegen Hurry Up op het programma. Zaterdag speelt Volendam uit tegen het Belgische Bocholt, dat momenteel eerste staat.

Scores Volendam: Baijens 7, Kooijman 5, Schöll 4, De Vries 3, Nagtegaal, Schneider, Kok en Roefs.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen